HOME OVER ONS TARIEVEN DOWNLOAD FORMS CONTACT
CHECK DE STATUS VAN UW AANVRAAG
  
VUL HIER UW UNIEKE CODE IN
U kunt ons altijd bellen met
vragen over uw visumaanvraag.
Wij zullen u meteen te woord staan!
TEL: 035 621.58 68
Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00
RNVB VISUM VISA
ONZE DIENSTEN
VISUM PER POST SERVICE
BUSINESS AND TOERISTEN VISUM SNEL EN VOORDELIG
MULTIPE ENTRY JAAR VISUM VOOR RUSLAND
OFFICIELE UITNODIGING (BUSINESS & TOERIST)
TENTOONSTELLING EN CONGRESS VISUM
MAKKELIJK ONLINE DE STATUS VAN UW VISUM CONTROLEREN
WAAROM RNVB?
ALTIJD PERSOONLIJKE BENADERING
SNELLE, MAKKELIJKE EN GOEDKOPE VISUMAANVRAAG
ALLE PRIJZEN ZIJN INCLUSIEF BTW
U HOEFT NIET PERSOONLIJK NAAR HET CONSULAAT TE REIZEN
COMPLETE BEHANDELING , VAN UITNODIGING TOT VISUM
100% GARANTIE
NODIGE DOCUMENTEN
EEN INGEVULD EN ONDERTEKEND VISUMAANVRAAG FORMULIER
EEN OFFICIELE UITNODIGING (INDIEN AANWEZIG)
UW ORIGINELE PASPOORT
1 PASFOTO
EEN KOPIE VAN UW ZIEKTEKOSTENVERZEKERING, MET DEKKING IN RUSLAND
Welkom bij RNVB (Russisch Nationaal Visum Bureau) Wij zijn een dochteronderneming van Stichting Public Diplomacy Corps, goedgekeurd door de Kamer van Koophandel en Industrie van de Russische Federatie in Nederland. RNVB werd in 2003 opgericht voor het verlenen van visumdiensten voor grote Nederlandse bedrijven die actief zijn op de Russische markt. Ook bieden wij visum diensten voor vertegenwoordigers van middelgrote-kleine bedrijven en particulieren.

VISUMAANVRAAG VOOR RUSLAND

SOORT VISUM
AANTAL BINNENKOMSTEN
NATIONALITEIT
HEEFT U EEN OFFICIELE UITNODIGING?
van
tot
REIS ROUTE (te bezoeken steden)
HOE VAAK BENT U AL IN RUSLAND GEWEEST?
DATUM LAATSTE REIS
van
tot
 
STAP 1. VISUM SELECTIE STAP 2. PERSOONLIJKE DETAILS STAP 3. UW PASPOORT ONTVANGEN STAP 4. BEVESTIGING + BETALING
ZAKELIJK VISUM
Een zakelijk visum is een document dat mensen die op zakenreis naar Rusland gaan moeten
hebben. Als u een zakelijk visum nodig heeft, is ons bureau klaar om u van dienst te zijn dit document te verkrijgen.
Wij zullen u informeren over de eisen van het Consulaat van Rusland, zullen controleren of u alle documenten juist heeft ingevuld en, als nodig, de nodige documenten voor u opstellen.
Als nodig, kunnen wij een zakelijke uitnodiging voor u maken/ alle zakelijke uitnodigingen worden opgesteld door de Kamer van Koophandel van Rusland.
Onze medewerkers zullen persoonlijk uw documenten naar het Consulaat brengen.
U kunt er zeker van zijn dat bij ons, uw zakelijke visum binnen de kortste termijnen klaar zal zijn! Wij werken correct, efficiënt en verantwoord. U kunt altijd contact opnemen met een van onze specialisten via de telefoon.
Bij RNVB is het aanvragen van een zakelijk visum een makkelijke en aangename procedure!
Voor een aanvraag van een business visum , zijn voor iedere reiziger de volgende documenten nodig:
  1. Een ingevuld en ondertekend Order Form RNVB (Deze kunt u tevens on-line invullen met de Track&Trace controle optie);
  2. Paspoort of reisdocument dat ten minste 6 maanden na de vervaldatum van het visum geldig is en beschikt over minimaal 2 blanco pagina`s;
  3. Officiele uitnodiging van de Federale Migratie Dienst of RNVB garantiebrief uitnodiging via KvK Rusland;
  4. Een ingevulde enquete van het Russisch Consulaat (wordt voor U door RNVB ingevuld);
  5. 1 Pasfoto;
  6. Ziektekosten-/reisverzekering geldig in de Russische Federatie of wereld dekkend (moet op polisblad aangegeven zijn).
TOERISTEN VISUM
Een Toeristen visum is een document dat mensen die Rusland als toerist bezoeken moeten
hebben. De maximale geldigheidsduur van zon visum is 30 kelenderdagen. Een Toeristen visum kan one-entry of double-entry zijn.
Een Toeristen visum naar Rusland wordt afgegeven op basis van een toeristen-uitnodiging. Dit document bestaat uit 2 delen:
  1. Bevestiging van toelating van de buitenlandse toerist;
  2. De voucher
Een Toeristen uitnodiging wordt afgegeven op het briefhoofdpapier van een toeristisch bedrijf, bevestigd door een zegel en handtekening. In de meeste gevallen van het aanvragen van een visum is een kopie van zon uitnodiging voldoende. In sommige gevallen kan het Consulaat vragen om het origineel. Ook kan het Consulaat vragen de volgende documenten: Kopieen van de vliegtickets, hotelreserveringen, het programma van uw reis, etc.
Om snel een Toeristen visum naar Rusland te krijgen, moet u simpelweg gebruik te maken van onze diensten. Zelfs als u niet beschikt over een uitnodiging, zullen wij deze automatisch voor u regelen.
Voor een aanvraag van een Toeristen visum, zijn voor iedere reiziger de volgende documenten nodig:
  1. Een ingevuld en ondertekend Order Form RNVB (Deze kunt u tevens on-line invullen met de Track&Trace controle optie).
  2. Paspoort of reisdocument dat ten minste 6 maanden na de vervaldatum van het visum geldig is en beschikt over minimaal 2 blanco pagina`s.
  3. Officiele uitnodiging bestaand uit hotelvoucher + visasupport (indien aanwezig).
  4. Een ingevulde en ondertekende enquete van het Russisch Consulaat (wordt voor U door RNVB ingevuld).
  5. 1 Pasfoto.
  6. Ziektekosten-/reisverzekering geldig in de Russische Federatie of wereld dekkend (moet op polisbladaangegeven zijn).
TRANSIT VISUM (doorreisvisum)
Dit visum is bedoeld voor mensen die naar een derde land reizen via het grondgebied van
Rusland. Er zijn twee soorten transit visa: one-entry en double-entry.
Een uitnodiging is bij een transit visum niet nodig. Transit visa worden afgegeven op basis van de getoonde vlieg-/treintickets en een geldig visum voor het land van eindbestemming (indien nodig).
De aanwezigheid van een inreisvisum voor de aangrenzende staat is niet vereist voor burgers van deze staat, evenals de burgers van de landen in aanmerking komen voor visumvrij reizen naar de buurlanden in overeenstemming met de bestaande overeenkomsten tussen de landen.
Transit visa worden afgegeven voor een periode die nodig is voor de doorvoer over het grondgebied van de Russische Federatie, of voor transitvluchten, in overeenstemming met de tickets en het recht om op het moment van overdracht te stoppen voor niet meer dan drie dagen. De rekentijd voor doorvoer voertuigen wordt bepaald door de afstand tussen de punten van binnenkomst en uitgang naar de dagelijkse kilometerstand van 500 kilometer.
Een transit visum is niet vereist voor een verblijf maximaal 24 uur in de internationale zone van de Russische luchthaven, om over te stappen naar een ander vliegtuig.
Als u niet in staat bent om aan deze voorwaarden te voldoen, raden we u aan een aanvraag voor een regulier toeristenvisum in te dienen.
Om een Transit (doorreis) visum aan te vragen, hebben alle reizigers de volgende documenten nodig:
  1. Een ingevuld en ondertekend Order Form RNVB (u kunt dit ook online invullen, door gebruik te maken van de Track&Trace conrole optie);
  2. Een paspoort of reisdocument dat tenminste 6 maanden na vervaldatum geldig is en beschikt over minimaal 2 blanco pagina`s;
  3. Een kopie van uw bevestigde tickets naar en van Rusland;
  4. Een kopie van een geldig visum (indien nodig) naar het land van uw eindbestemming;
  5. Een ingevulde enquete van het Consulaat van Rusland (RNVB zal dit voor u doen);
  6. Ziektekosten-/reisverzekering met dekking in Rusland of de wereld (dit moet aangegeven zijn op het polisblad).
PRIVE VISUM
Een Privé-(gasten) visum wordt verleend aan buitenlanders die als gast Rusland willend bezoeken;
met andere woorden, diegenen die op bezoek gaan bij een burger van Rusland.
Een Privé visum is een speciaal soort visum, gemaakt op basis van een uitnodiging, die wordt afgegeven na aanvraag van een burger van Rusland of een buitenlander met een verblijfsvergunning in Rusland.
Een Privé-uitnodiging wordt afgegeven op het briefhoofd van de Federale Migratie Dienst (FMS). Hierbij moet de initiatiefnemer persoonlijk aanwezig zijn en het bewijs leveren dat in staat is om een buitenlandse burger normale levensomstandigheden te bieden tijdens de gehele verblijfperiode van de buitenlandse gast. De periode van geldigheid van dit visum is maximaal drie maanden.
Voor een aanvraag van een privé-(gasten) visum, zijn voor iedere reiziger de volgende documenten nodig:
  1. Een ingevuld en ondertekend Order Form RNVB (Deze kunt u tevens on-line invullen met de Track&Trace controle optie);
  2. Paspoort of reisdocument dat ten minste 6 maanden na de vervaldatum van het visum geldig is en beschikt over minimaal 2 blanco pagina`s;
  3. Officiele uitnodiging van de Federale Migratie Dienst;
  4. Een ingevulde enquete van het Russisch Consulaat (wordt voor U door RNVB ingevuld);
  5. 1 Pasfoto;
  6. Ziektekosten-/reisverzekering geldig in de Russische Federatie of wereld dekkend (moet op polisblad aangegeven zijn).
Vanaf 12 maart 2010 kunnen echtgenoten en kinderen van Russische burgers, die legaal in Nederland wonen en naar Rusland reizen samen met hun Russische familielid, makkelijker een privévisum krijgen. In hun geval is een uitnodiging van de Federale Migratie Dienst niet meer nodig.
Hier kunt u meer informatie vinden over dit reglement..
GROEPSVISUM
Als het gaat om Groepsvisa naar Rusland, wordt er meestal gesproken over toeristische groepsvisa.
Toeristische groepsvisa worden afgegeven voor maximaal een maand, aan toeristen die het grondgebied van de Russische Federatie als onderdeel van een georganiseerde toeristische groepsreis bezoeken. De groep moet hierbij uit minimaal 7 personen bestaan.
Een toeristisch groepsvisum kan single-entry zijn; hiermee kunnen reizigers de Russische grens 1 keer bij aankomst en 1 keer bij vertrek oversteken. Een groepsvisum kan ook double-entry zijn; hiermee kunnen reizigers de Russische grens 2 keer bij aankomst en 2 keer bij vertrek oversteken.
Een groep buitenlandse reizigers die naar Rusland komen als toeristen, moeten een contract voor de levering van toeristische diensten hebben afgesloten en een bevestiging van de aanbieder van de toeristische activiteiten bij zich hebben.
Groepvisa geven een perfecte mogelijkheid aan toeristen om geld te besparen op hun reis naar Rusland. Bij RNVB ontvangt u een officiele uitnodiging en het visum zelf voor een aanzienlijke korting.

Een offerte aanvragen:
CONTACT PERSOON
DATUM VERTREK EN TERUGKOMST
van
tot
AANTAL PERSONEN IN GROEP
 >10     >20     >40
UW E-MAIL
CONFERENTIE/TENTOONSTELLINGEN VISUM
Elk jaar reizen duizenden ondernemers en werknemers van Nederlandse bedrijven uit verschillende
branches naar Rusland om deel te nemen aan tentoonstellingen en conferenties. Wij realiseren ons dat de beslissing om deel te nemen aan tentoonstellingen, congressen, conferenties e.a, vaak wordt uitgesteld tot het laatste moment. In deze gevallen kan ons kantoor, met de steun van de Kamer van Koophandel en Industrie van de Russische Federatie, de nodige documenten voorbereiden voor de onmiddelijke afgave van een target visum naar Rusland, in overeenstemming met de eisen van de Consulaire Afdeling.
Voor de aanvraag van een target visum, zijn voor iedere reiziger de volgende documenten nodig:
  1. Een ingevuld en ondertekend Order Form RNVB (Deze kunt u tevens on-line invullen met de Track&Trace controle optie);
  2. Paspoort of reisdocument dat ten minste 6 maanden na de vervaldatum van het visum geldig is en beschikt over minimaal 2 blanco pagina`s;
  3. Een brief van uw bedrijf/organisatie waarin het doel van uw bezoek naar Rusland staat vermeld (tentoonstelling, beurs, congres, etc.) of een officiele uitnodiging van de ontvangende kant;
  4. Een ingevulde enquete van het Russisch Consulaat (wordt voor U door RNVB ingevuld);
  5. 1 Pasfoto;
  6. Ziektekosten-/reisverzekering geldig in de Russische Federatie of wereld dekkend (moet op polisblad aangegeven zijn).
JOURNALISTEN VISUM
Visa voor journalisten die reizen voor journalistiek werk, dat wil zeggen; voor afzonderlijke
gebeurtenissen, reportages, uit te voeren redactionele taken, enz., worden gemaakt aan de hand van de volgende documenten: 1) een originele Perskaart, uitgegeven door een beroepsorganisatie waaruit blijkt dat de visumaanvrager een gekwalificeerde journalist is en 2) het beroep van redactie tot de Consulaire Afdeling van de Ambassade van de Russische Federatie met een verzoek om een visum te geven aan de betreffende journalist, met een uitleg van de redactionele missie.
Voor het aanvragen van een journalisten visum hebben alle reizigers de volgende documenten nodig:
  1. Een ingevuld en ondertekend Order Form RNVB (U kunt ervoor kiezen om deze online in te vullen, met behulp van de Track & Trace-controle optie);
  2. Paspoort of reisdocument, dat ten minste zes maanden na de vervaldatum van het visum geldig is en ten minste twee blanco pagina`s heeft;
  3. Originele perskaart of een certificaat of ander document van een beroepsorganisatie waaruit blijkt dat de betrokken persoon een gekwalificeerde journalist is en een document van zijn / haar werkgever waarin staat dat het doel van de reis is om journalistiek werk te verrichten;
  4. Brief/document van de werkgever van de journalist waarin staat dat het doel van de reis is om journalistiek werk te verrichten;
  5. Een ingevulde formulier van het Russische Consulaat (RNVB zal dit voor u doen);
  6. Een pasfoto;
  7. Ziektekosten-/of reisverzekering met dekking in de Russische Federatie of de wereld (moet zijn aangegeven op het polisblad).
ANDERE VISA
RNVB levert diverse soorten visa die zijn aangegeven in de Overeenkomst tussen de Europese
Gemeenschap en de Russische Federatie:

a) Visa voor leden van officiële delegaties die op officiële uitnodiging gericht tot de lidstaten, de Europese Unie of de Russische Federatie, deelnemen aan bijeenkomsten, overlegrondes, onderhandelingen of uitwisselingsprogramma`s, maar ook aan evenementen die op het grondgebied van de Russische Federatie of een van de lidstaten door intergouvernementele organisaties plaatsvinden;

b) Visa voor chauffeurs die internationaal goederen-en personenvervoer verzorgen tussen het grondgebied van de Russische Federatie en de lidstaten, met voertuigen die zijn geregistreerd in de lidstaten of in de Russische Federatie;

c) Visa voor het personeel van wagons, koelkastbrigades en locomotieven van internationale treinen die zich verplaatsen tussen de grondgebieden van de lidstaten en de Russische Federatie;

d) Visa voor deelnemers aan wetenschappelijke, culturele en artistieke activiteiten, inclusief universitaire en andere uitwisselingsprogramma`s;

e) Visa voor scholieren, studenten, postdoctoraal studenten en begeleidende docenten die reizen voor studie-of opleidingsdoeleinden, bijvoorbeeld in het kader van uitwisselingsprogramma`s en andere schoolgerelateerde activiteiten;

f) Visa voor deelnemers aan internationale sportevenementen en personen die hen beroepshalve begeleiden;

g) Visa voor deelnemers aan officiële uitwisselingsprogramma`s van zustersteden.

Voor meer informatie over hoe u speciale visa kunt verkrijgen, kunt u contact opnemen met ons kantoor.
2012 © RNVB. info@rnvb.nl Postbus 18673 2502 ER Den Haag.